Д-р Нигяр Джафер в Нови пазар: Можем да спасим България, защото на омразата отвръщаме с любов

10:07, 23 мар 17 / Политика 25 706 Шрифт:
Автор:

Водачът на листата на ДПС д-р Нигяр Джафер участва в предизборна среща в Нови пазар. Ритуалната зала се оказа тясна за десетки желаещи членове и симпатизанти на движението, дошли за да изслушат посланията от кампанията. Мотото е „Да спасим България“. Присъстваха областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад ,общински съветници от Нови пазар и кметове на населени места. Те дойдоха да се запознаят с д-р Джафер и програмата на партията в различните секторни политики. Основният акцент в платформата е борба с бедността и демографската криза.

„Пролетта се свързва с промяната и обновлението. Хората вярват в ДПС и са убедени, че нашата партия има визия да подобри живота на хората, както в големите градове, така и в малките общини“, с тези думи общинският председател на ДПС Нови пазар Ердиван Васви откри срещата.ДПС 27 години защитава нашите интереси и ще ги защитава докрай, каза лидерът.

„Аз съм убедена, че с такава листа от доказани професионалсти и експерти, ние ще бъдем част от голямата борба за спасението на България, каквото е логото на кампанията. Крайно време е да се действа, защото безработицата е висока и Шуменска област е в първите места по бедност“, заяви Мюзеям Али, кандидат за народен представител от Нови пазар. Според нея политиците трябва да обърнат сериозно внимание, защото положението в страната е трагично.

Али посочи и алтернативата, на 26 март отговорно да се гласува с бюлетина №9.

„За мен е чест да водя листата на ДПС в 30 многомандатен шуменски район, и удоволствие да бъда с вас“, с тези думи д-р Нигяр Джафер се обърна към многобройната аудитория. Тя опроверга този, който е казал че политиката не е терен за жени с конкретни факти. Областният председател на ДПС Шумен е жена. А Мюзеям Али е председател на женското ромско дружество в Нови пазар, която работи е направила много за решаване на проблемите на ромската общност. Водачът на листата оцени високо дейността на Али за просвещението и посредничи между институциите и общността. Както и полага усилия за равен достъп до здравеопазване и образование.
Жените са силата, която може да решава проблеми, а не да ги създава, заяви д-р Джафер.

„Ако днес сме написали „Да спасим България“, имаме предвид да я спасим от бедността, от безработицата, от проблемите пред уязвимите общности. Да осигурим равен достъп до образование и здравеопазване за всички и в малките неселени места.“, подчерта д-р Джафер.

Като задача пред политиците тя посочи да бъдат върнати младите хора в България.

Можем да го направим, защото сме партията, която 27 години отвръща на омразата, с която ни заливат с толерантност, коректност и любов. Тези топли думи залата посрещна с аплодисменти.

Снимка:Topnovini.bg

„Не ни е било лесно. Имали сме възходи и спадове. Правили сме грешки, за които днес сме готови да се извиним“, продължи емоционалното си слово водачът на шуменската листа.

Тя няма обяснение защо хора, които са били в ДПС днес воюват срещу партията. И посочи сентенцията:“По добре достоен враг, отколкото недостоен дост.“ Реакцията в подкрепа на д-р Джафер от залата не закъсня с бурни аплодисменти.

Според нея, ако някой може да те продаде за постове и за други облаги, изоставяйки те по пътя, който си следвал, значи не си е струвало да ти бъде приятел.

По думите й е важно днес кой какво ще направи за България, за да бъдат достойни старините на възрастните хора, за да има перспектива за децата и младите.

Тя отчете че в Нови пазар ДПС винаги е помагало и ще продължи да помага. Като пример тя посочи подобряването на пътната инфраструктура. Успехът е, че през последните години партията има зам.кмет, чийто ресор са европейските проекти.

„Ние не се заблуждаваме. Проблемите са много. Те търсят правилни решения, но докато се намерят трябва да градим мостове между политическите партии и между всички етноси. Ще кажа на хората, които днес провокират раздори: ние не искаме разделение, а да вървим заедно по път, който да дава перспектива на всички хора, които живеят тук. Независимо дали са българи, турци, роми, милет“, обобщи д-р Джафер.

Като добър пример тя посочи читалище „Назъм Хикмет“, което работи хората да се връщат към корените си, представяйки различви обичаи, култура и фолклор.

Според нея хората трябва да вървят не единично, а заедно по един път, който се трасира от номер 9 в интегралната бюлетина.

Областният лидер на ДПС Шумен Айсел Руфат благодари на съгражданите си и членовете на ДПС, че са активни при провеждането на избори. Поставят въпроси и търсят решение на възникналите проблеми.

Снимка:Topnovini.bg

„Отново сме в спирала на избори. Избираме правителство, което мине не мине време подава оставка“, заяви Руфат. Тя призова присъстващите на 26 март да гласуват с бюлетина № 9.

И апелира никой да не се заблуждава с партиите еднодневки. И неизпълними обещания, които не решават проблемите нито на областно, нито на национално ниво.

Според Руфад предстоящите в неделя избори са изключително важни за всички. По думите й от вота зависи и съдбата на България.

„На ДПС не й отива да засяга други партии“, лаконичен бе лидерът на шуменската областна организация. И заключи:“както казват хората, марката си е марка“.

Очакванията й са с гласа си избирателите от Нови пазар да подкрепят една добра и стойностна листа с водач, професионалист в своята област- д-р Нигяр Джафер. Като позитивен момент тя определи решението на ръководството на партията за първи път да постави за водач на шуменската листа лекар.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама