Над 80 медала спечелиха българските таекуондисти от международния турнир "Августа Оупън"

09:46, 23 мар 17 / Спорт 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представителите на България спечелиха повече от 80 медала от международния турнир по таекуондо за деца и кадети "Августа Оупън". Надпреварата се проведе за втора поредна година в Стара Загора като в нея участие взеха над 400 състезатели от България, Сърбия и Гърция, предаде БГНЕС.

26 от медалите ни са златни, като в отборното класиране не позволихме на чужди таекуондисти да се наредят в призовата тройка. При децата отборен победител станаха младите таекуондисти от клуб "Кондор 2000", следвани от Турбо (София) и Августа (Стара Загора). При кадетите силната школа на Гладиатор от Дупница се нареди на първо място, следвани от Екстрийм (Казанлък), и Сунг Ри (Ботевград).

В крайното отборно класиране комплексен победител е отборът на Кондор 2000 (София), втори останаха представителите на Августа (Стара Загора), а трети Инвикта (Горна Оряховица).

В същото време български успехи имаше и в Европа. Таекуондистите от клуб Херея взеха участие на силния международен турнир "Белгия Оупън", който е част от веригата G1. Румина Кирчева в кат. до 46 кг. при девойките преодоля представителка на Норвегия след победа с 18:16. Във втората среща Кирчева разгроми състезателка на Белгия с 20:0. Тя взе бронзов медал, след като отстъпи на европейската шампионка Анке Геверс от Белгия. При кадетите Дарин Кирилов игра повече от успешно срещу представител на Украйна, но в крайна сметка отстъпи с 10:9. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама