Близо сто човека се включиха в осмия протест в кв. "Дружба"

09:45, 23 мар 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера вечерта близо сто човека се включиха в осмия протест на живеещите в кв. "Дружба", които за пореден път се събраха пред затворения път в квартала. Алеята свързваше "Дружба" 2 и "Дружба" 1 в продължение на над 30 години, но на 7 декември миналата година беше затворена. Пътят е бил даден на частно лице, което го затвори след като построи сграда в парцела си. Хората от квартала настояват за отварянето, чрез промяна на ПУП (подробен устройствен план). Жители от "Младост" и "Красна поляна" също се включиха в протестните действия.

"Кметът на район „Искър“ - Ивайло Цеков не дойде на нашия протест, явно има по-важни задачи за решаване. Ние обаче ще продължим с протестите, защото имаме сериозен проблем. Не е нормално два столични квартала да нямат пешеходна връзка помежду си", заяви д-р Николай Георгиев. 

"Продължаваме да събираме подписи за отварянето на пътеката. Тя е от голямо значение за живеещите в района", заяви общинският съветник Борис Цветков. По време на протеста бяха направени предложения и за блокиране на местната община, както и на булевард "Цветан Лазаров". 

Снимка: Topnovini.bg
 

„Когато общинската и държавна администрация не обръща внимание на мирните протести на гражданите, то те имат своето право да организират немирни протести. Това може да бъде блокиране и окупиране на район "Искър" на Столична община, за да ги чуе кметът“. Това заяви Цветомир Николов от "Българи за България" по време на събитието.

Следващият протест на живеещите в кв. "Дружба" ще бъде на 12 април от 18.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама