Кметът: Община Сливен е готова за изборите на 26 март

09:22, 23 мар 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Сливен е готова за изборите на 26 март, обяви кметът Стефан Радев.
„Продължаваме да работим, да изпълняваме дейностите по плана си. Всичко върви по график и  мисля, че няма да имаме проблеми при осигуряване на спокойни условия за гласуване на хората“, каза още кметът.

В своя заповед, преди започването на предизборната кампания, кметът Стефан Радев определи специално места за табла по бул. „Цар Освободител” в Сливен, където да се поставят плакати и предизборни агитационни материали за изборите на 26 март.

Агитационни материали на сгради, огради и витрини могат да се поставят само след писмено съгласие на собственика или управителя на имота. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава, в съответствие с Изборния кодекс. Агитационните материали се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда.
Забранено е да се използва държавният и общинският транспорт за предизборна агитация. Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7- дневен срок след изборния ден.

Радев добави, че всички участници в изборите имат срок, в който трябва да премахнат разлепените агитационни материали. Ако не изпълнят това в срок, ще им бъдат наложени санкции.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама