Ученици посетиха Деня на отворените врати, организиран от РУ-Елин Пелин

08:38, 23 мар 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 март, шестокласници и седмокласници от ОУ „Стефан Стефанов“- с. Гара Елин Пелин посетиха сградата на РУ- Елин Пелин в рамките на специално подготвения за тях Ден на отворените врати. Подрастващите разгледаха отделните звена и се запознаха детайлно с работата на служителите. Те имаха възможността от първо лице да проследят получаването и отработването на сигнал от тел. 112, а така също и да разгледат оборудването на патрулен автомобил. 

Полицейските служители демонстрираха на своите гости как се снемат отпечатъци и как се действа при посещение на местопроизшествие. В рамките на визитата си учениците взеха участие и в беседа по темата за пътната безопасност, в която вниманието им отново бе заострено върху уязвимите пътни участъци; основните правила за безопасно поведение на пътя; управлението на скутери и други превозни средства. Не бе пропусната и темата за личната им безопасност, като служителите на реда припомниха основните правила, регламентирани в Закона за закрила на детето. 

Тийнейджърите се включиха в мероприятието с голям интерес и много въодушевление. На финала те обещаха на своите домакини да бъдат доблестни граждани, които уважават и спазват законите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама