Осъдиха измамник, обещавал работа на моряци

15:24, 17 мар 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна наказа ефективно 45-годишен мъж за измами при предоставяне на посреднически дейности и услуги. Пострадали от престъпната му дейност са 7 души, ощетени с различни суми. Деянията му са извършени в условия на продължавано престъпление, повторно и не представляват маловажен случай. 

Мъжът с инициали А. В. беше признат за виновен, че с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у 7 лица, че ще им извърши различни посреднически услуги – по наемане на работа в страната и чужбина за морски специалисти, по съдействие за получаване на дължими възнаграждения или за превод и легализация на документи.  В периода от 2010 г. до 24 април 2012 г. той причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер за близо 16 500 лева.

В хода на съдебното производство подсъдимият е възстановил сумата на всички пострадали. Затова съдът му наложи наказание от 11 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим. Приведено е в изпълнение и наложено му с  предходно осъждане наказание от 1 година лишаване от свобода.

Мъжът бе оправдан по повдигнатото спрямо него второ обвинение за документно престъпление  във връзка със съставянето на неистински частни документи – членски карти за моряшки професионален съюз.                    

В тежест на подсъдимия са сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама