Във Венецуела арестуваха пекари, дръзнали да правят кроасани

13:35, 17 мар 17 / Любопитно 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуелските власти арестуваха за седмица четирима пекари за производство на кифлички с шунка и други тестени изделия на фона на недостига на пшеница в страната, съобщава в. „Гардиан”. Това предаде БГНЕС.

Президентът на Венецуела Никола Мадуро изпрати инспектори и войници в повече от 700 пекарни в столицата Каракас, за да проверят дали наистина 90% от използваната там пшеница отива за производство на самуни хляб, а не за други закуски, торти и сладкиши.

Производителите на хляб пък обвиняват правителството за дефицита на брашно.

По информация на „Гардиан” двама пекари са били арестувани, защото използвали твърде много пшеница за приготвянето на кроасани с шунка и понички. Други двама пекари били прибрани за използване на брашно с изтекъл срок на годност, с което правели какаови кесчета.

 

 

Поне една пекарна е била временно затворена от властите.

Положението във Венецуела става все по-тежко заради липсата на стоки от първа необходимост, огромната инфлация и свързания с поевтиняването на нефта спад на държавните приходи.

След като парламентът мина под контрола на дясната опозиция ескалира и институционалната криза между изпълнителната и законодателната власт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама