В Пловдив апашите се събудиха, крадат от оборот на тоалетна до голяма сума фирмени пари

13:08, 17 мар 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигнал за обир на обществената тоалетна в Централна гара-Пловдив е подаден през миналата седмица, веднага започва разследването. В процеса на работата служителите влезли в дирите на извършителя – 18-годишен пловдивчанин, криминално проявен и осъждан. Спрямо него е взета 24-часова мярка за неотклонение. Уведомена е районната прокуратура.

В Първо РУ пък 59-годишен управител на търговско дружество разказал, че в периода 13-16 март било проникнато противозаконно във фирмени склад и работилница, след разбиване на метална решетка. Откраднати са различни електрически инструменти и рибарски пособия и принадлежности, всичко на обща стойност над 10000 лева.

Няколко взломни посегателства от моторни превозни средства разкриха служители на Пето РУ. Според първоначалните данни, от началото на месеца били откраднати различни вещи от четири леки автомобила на територията на жк “Тракия”. При огледите е установено, че кражбите са извършени по идентичен начин – след разбиване на стъкла. В рамките на организираните оперативни и издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на две момчета, на 15 и 14 години. Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Продължава работата по изясняване съпричастността на непълнолетните към други подобни престъпления.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама