Уилям и Кейт пристигат в Париж 20 години след смъртта на принцеса Даяна

13:06, 17 мар 17 / Свят 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън пристигат днес в Париж на двудневно посещение, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Херцогът и херцогинята ще се срещнат с президента на Франция Франсоа Оланд, както и с оцелели зрители, които са били в концертната зала „Батаклан” по време на терористичното нападение от 2015, и с хора, преживели атентата с камион в Ница миналото лято.

Визитата се осъществява на фона на критиките срещу принц Уилям, който е втори по ред наследник на британския престол, че е пропуснал честване на Общността на нациите, за да кара ски с приятели.

34-годишният Уилям и 35-годишната Кейт ще бъдат посланици на добра воля на Великобритания в периода, когато страната се готви да задейства официално процеса по напускане на ЕС.

Френски списания описват визитата, организирана по молба на британското външно министерство, като елегантна офанзива на Великобритания във Франция, която иска да покаже на съседната държава, че държи на тесните връзки, независимо от Брекзит.

Уилям и Кейт ще дадат началото на кампанията „Ле воазен” („Съседите”) с акцент отношенията между Франция и Обединеното кралство.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще са домакини на официална вечеря в посолството на Великобритания и ще присъстват на ръгби мач между Франция и Уелс на Стад дьо Франс в събота.

Уилям е едва 15-годишен, когато майка му принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа с приятеля си Доди ал Файед в Париж докато шофьорът се опитва да се изплъзне на папараци.

Посещението в Париж е знак, че Уилям и баща му принц Чарлз постепенно поемат задълженията на кралица Елизабет Втора, която става на 91 години на 21 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама