Орбан: Тъпа политика на ЕС - не може да разчиташ на Турция и в същото време да ги мачкаш

11:19, 17 мар 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втората ограда по унгарско-сръбската граница ще бъде изградена напълно до края на месец май, предаде БГНЕС. По този начин ще се предотврати нова мигрантска вълна, която идва от Турция.

Според него "Европейския съюз /ЕС/ е сбъркал като е разчитал само на Турция за спиране на миграцията, а в същото време критикува властите в Анкара". "Със сигурност тук не става въпрос за умна политика - да предадем сигурността си в турски ръце и в същото време да ги мачкаме, нападаме, критикуваме и да твърдим, че не са достатъчно демократични, да предизвикваме конфликти с тях", подчерта Виктор Орбан.

Припомняме, че властите в Будапеща вдигнаха ограда по границата със Сърбия през 2015 година, когато през територията на страната минаха над 400 000 мигранти. От правителството в Будапеща твърдят, че втората ограда е необходима, за да се предотврати новата мигрантска вълна, която се очаква през тази година да достигне до унгарските граници.

Началникът на кабинета на министър-председателя Янош Лазар миналия месец съобщи, че кабинетът е отпуснал 130 млн. долари за изграждането на ограда и лагери за мигранти. В същото време в днешния брой на сръбското издание "Блиц" се твърди, че "армията е готова да защитава държавните граници с оръжие" поради заплахите на турския президент Ердоган да наводни Европа с мигранти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама