Четвъртокласници посетиха Община Каварна

10:47, 17 мар 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от IV „а” клас от ОУ “Йордан Йовков“ заедно със своя класен ръководител Нели Йорданова се запознаха с работата в общинската администрация в Каварна.

Поводът за посещението е, че юношите изучават дейностите на общините в своя свободно избираем предмет в училище. Секретарят на Община Каварна Дарина Колишева посрещна любознателните деца в кабинета си и им подари значка с герба на Каварна. Обиколката на държавната институция продължи с показване на заседателната зала, като на учениците им бе обяснено, че в нея се събират кмет, зам.-кмет, секретар и общински съветници, за да дебатират проблеми, да дават нови идеи, които засягат всички хора от община Каварна.

Голям интерес предизвика посещението в отдел „Гражданска регистрация“, там началникът на отдела Никола Ангелов показа къде и как се съхраняват данните на децата още от раждането им. С посещението си в отдел „Местни данъци и такси“ децата имаха възможността да видят как се плаща данък.

Учениците благодариха за предоставената възможност да се запознаят с дейността на общинската администрация, същността на работата в отделните административни звена, както и с това какви специалисти работят там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама