Над 1400 деца се надпяват на „Орфеево изворче“ в Стара Загора

07:33, 17 мар 17 / Култура 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ ще се проведе днес и утре в Стара Загора.

Конкурсът е организиран от Национален музикално- фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и община Стара Загора. За поредна година той дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. Участие са заявили над 1400 изпълнители от цялата страна.

Официалното откриване ще бъде от 10.00 часа днес на сцената на Народно читалище „Св. Климент Охридски - 1858 г.“.

Конкурсната програма ще протича в петък и събота в залите на Център за подкрепа на личностното развитие, НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“ и залите на Общински ансамбъл „Загоре“ в Драматичен театър - Стара Загора.

В събота от 19.00 часа в Драматичен театър - Стара Загора, ще се състои Гала концерт на лауреатите в конкурса и връчване на наградите.

Ще бъдат връчени: Приз на кмета на община Стара Загора, годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби, Голямата награда на Фен Фолк ТВ - заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певеци специална награда на Тракийско дружества "Одринска епопея" - за колективен участник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама