Завишени нива на шум установиха в 14 контроли в Сливен

07:41, 11 мар 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

120 измервания на уличния шум са извършени в Сливен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в ефира на „Фокус”. Мониторингът е проведен в 20 контролни пункта. Извършените измервания показват, че допустимите шумови нива са превишени в 14 от контролите, което представлява 70 % от общия брой пунктове.

През предходната година пунктовете с нива над нормата са били 16 или 80% от общия брой. Анализът на данните от проведения контрол на уличния шум за 2016г. показва намаляване на относителния дял на наднормените шумови нива, но продължава да бъде нарушен акустичния комфорт в по-голяма част от града.

С цел създаване на благоприятна и здравословна акустична среда препоръките са насочени към прилагането на съответни архитектурно-градоустройствени, хигиенни, технически, организационни, пътно-строителни, лесозащитни и други мероприятия. С цел разтоварване на движението в централна градска част, за линиите с номера 201, 116, 5, 6 от градския транспорт крайната спирка е изнесена извън центъра.

Извършени са промени по циклограмите на светофарните уредби на кръстовището пред Дамарски мост и до хипермаркета на ул. „Бр. Миладинови“ с цел по-голяма пропускливост и по-малък престой. Извършени са и озеленителни мероприятия по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Засадени са 559 широколистни и иглолистни дървета, 18 610 храсти и рози, 341 кв.м новообразувани площи за сезонни цветя и 2,77 дка новозатревени площи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама