Мъж атакува с брадва гарата в Дюселдорф

23:26, 09 мар 17 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима души са ранените при нападение от въоръжени с брадва мъж в централната жп гара на германския град Дюселдорф.

Както съобщава вестник "Билд, са арестувани двама души, но дали те са свързани с инцидента, не е напълно ясно. По този въпрос информацията от различни източници е противоречива.

На страницата си в Туитър федералната полиция посочва, че след получаване на съобщението за нападение, работят на гарата е преустановена. Всички са евакуирани от сградата, където се провежда операцията.

Позовавайки се на очевидци, "Билд" пише също, че извършителят е слязъл от един от пристигналите влакове и веднага след това започнал да разм

Полицията на провинция Северен Рейн - Вестфалия публикува подробности за мъжа, който нападна в четвъртък вечерта с брадва пътници на гарата в Дюселдорф.

"Мъж, на възраст 36, от бивша Югославия, живеещ във Вупертал (град в околностите на Дюселдорф). Заподозреният определено има психични проблеми", се казва в изявление на полицията във Фейсбук.

Нападателят е бил ранен при опита да избяга от мястото на нападението и е в болница. Служителите на реда също така отбелязат, че броят на ранените е нараснал на 7, като трима от тях са сериозно ранени. Полицията не свързва инцидента с тероризма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама