Столичният съвет на БЧК отчете дейността си и избра ново ръководство

20:00, 09 мар 17 25 731 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Столичният съвет на Българския червен кръст (БЧК) проведе днес отчетно-изборно Общо събрание в сградата на Българския червен кръст, предаде репортер на Topnovini.bg 

Събранието премина в две сесии, като през първата, делегатите  бяха запознати с отчета за дейността на ръководството на БЧК-София през периода 2013-2016 година.  

На отчетната сесия ръководството направи равносметка за постигнатите резултати за хуманитарната мисия на организацията в София, за усилията за разширяване на сферите на влияние в обществото, за извършената работа по направления, програми и проекти в полза на най-уязвимите групи хора. Делегатите дадоха много висока оценка на отчета на столичната организация.

От столичната организация на БЧК се похвалиха, че доброволците на червенокръстците, само за изминалата 2016 година, са изпълнили 39 445 часа труд. В рамките на град София обхватът на организацията включва 14 118 ученици от 211 училища, което е около 90% от всичките столични школа.

През 2016 година по програмата ''Топъл обяд'', която подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, са дарени 23 710 безплатни обяда на 340 ученици в 26 училища. Над 7 000 пък са били кръводарителите, похвалиха се от столичната организация на БЧК. 

Само по програмата за водноспасителната дейност цели 22 000 деца в София и областта са преминали успешно обучение. 

През втората сесия и съгласно дневния ред, се проведе избор на председател, зам.-председател, членове на Общинското ръководство и делегати на  БЧК-София. В резултат от явното гласуване за председател на софийските червенокръстци бе избран професор Здравко Маринов, а негови заместници ще бъдат доцент Николай Изов и доцент Ирена Димитрова.

Като следващи точки от дневния ред, новите делегати на БЧК-София приеха насоките за развитие на общинската организация през следващите четири години и план за работа през 2017 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама