Увеличават се тежките катастрофи в Търговище

16:21, 09 мар 17 25 525 Шрифт:
Автор:

Има увеличение на броя на катастрофите и тежко ранените при пътни инциденти в област Търговище през миналата година. Това сочат данните представени от началника на сектор „Пътна полиция”, главен инспектор Теодор Тодоров по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Форумът се председателстваше от заместник областния управител на Област Търговище Недко Иванов.

Според статистиката през миналата година са настъпили 60 тежки катастрофи, при които са загинали 11 души и са ранени 82. Отчита се повишение в броя на ранените при катастрофи, с 37 повече в сравнение с 2015 г, но според Тодоров това се дължи на тежкото пътно-транспортно произшествие с участие на два автобуса, когато бяха ранени 17 пътници. 

Снимка: Областна управа-Търговище

На срещата стана ясно, че на територията на Областна дирекция на МВР, през изминалата 2016 г, са регистрирани общо 456 пътно транспортни произшествия, като това е с 59 повече от 2015 година. Сред основните причини за тези инциденти са несъобразена скорост, отнемане на предимство, употреба на алкохол, нарушения на пешеходци и управление на превозни средства от неправоспособни водачи.

На заседанието бяха набелязани мерки за подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Търговище.

За ограничаване на ситуациите, застрашаващи живота и здравето на участниците в движението се предвижда засилване на контрола особено по републиканската пътна мрежа. Като дейности за осигуряване на безопасност за преминаващите пешеходци, общините в областта ще продължат да извършват проверки относно състоянието на  вертикалната и хоризонталната маркировка по общинската пътна мрежа, а заедно с Областно пътно управление – Търговище се предвижда чрез различни рехабилитационни дейности да се подобри безопасността на пътната инфраструктура. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама