Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров встъпи в длъжност

15:47, 09 мар 17 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Разград Тихомир Тодоров встъпи днес в длъжност. Актът за встъпването му бе връчен от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова, съобщиха от съдебната институция. 

Тихомир Тодоров бе избран от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на първи март тази година с гласовете на осем членове на висшия кадрови орган. За длъжността кандидатстваха общо трима прокурори от Разград. 

До избирането му за административен ръководител на ОП – Разград, Тихомир Тодоров заемаше длъжността заместник-окръжен прокурор там. 

Тодоров има над 25 години юридически стаж, от които над 22 години като прокурор. Бил е следовател в Окръжна следствена служба – Разград в периода 1995 г. – 1997 г., след което е прокурор в Районна прокуратура – Разград. От 2001 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – Разград, а от 2010 г. и до настоящия момент е заместник окръжен прокурор.

През 2016 г. Тихомир Тодоров е поощрен от главния прокурор на Република България с грамота за образцово изпълнение на служебните му задължения като прокурор и заместник-административен ръководител.

Приоритети в работата на прокурор Тодоров, които са залегнали в концепцията за стратегическо управление на Окръжната прокуратура в Разград са подобряване работата на прокурорите и следователите при доказването и анализирането на финансовото състояние на извършителите на тежки престъпления, особено в сферата на корупцията и организираната престъпност; по-висока натовареност на следователите от окръжния следствен отдел; екипен принцип на работа и активност на наблюдаващите прокурори; подобряване качеството на разследване и наблюдаване при рецидивната престъпност.

       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама