Ген. Михаил Попов временно пое командването на Сухопътни войски

15:22, 09 мар 17 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. Това информира БГНЕС.

След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, заместник-министър Стефан Петров, в качеството си на председател на комисията по сдаване и приемане на длъжността, поздрави генерал-лейтенант Андрей Боцев с назначаването му на новата длъжност „началник на отбраната” и каза: „Всички сме убедени, че както и досега, със същия устрем и всеотдайност и на новия си пост ще работите за благото на Българската армия. Като командир на Сухопътните войски Вие работихте в трудно време и днес се виждат резултатите от Вашата целесъобразна работа”, съобщиха от Сухопътни войски.

Заместник-министър Петров се обърна и към назначения за временно изпълняващ длъжността командир на СВ бригаден генерал Михаил Попов: „Няма да Ви бъде лесно, защото по-лесно е да поставиш рекорд, отколкото да го поддържаш. Но заедно с екипа, създаден от генерал-лейтенант Боцев, по същия път, начертан от него и богатия опит, който Вие самият имате, ще се справите по същия успешен начин. Здраве и успех на двамата”.

На свой ред генерал-лейтенант Боцев благодари за оказаното му доверие от ръководството на Министерството на отбраната и подчерта приноса на всички, с които е работил през тези 35 години в Сухопътни войски. „Без никакви колебания и съмнения мога да кажа, че всичко това, което заедно постигнахме е благодарение на професионализма на всички вас. Оставям в наследство един много добре подготвен екип и мисля, че ще продължите да работите по същия път и да издигате авторитета на Сухопътни войски. Искам да ви уверя, че ще се боря за всичко, което не се е случвало досега и ще приложа дългогодишния си опит и знания в новата си работа. Трябва вече да започнем да се отлепяме от дъното и да работим здраво. Благодаря на всички - от ръководството на СВ до последния войник и цивилен служител по частите. Пожелавам ви много здраве и успехи!”

С тези думи той предаде щафетата на новия командир на Сухопътните войски бригаден генерал Попов, който увери, че ръководството и личният състав ще продължат да работят всички заедно по същия успешен начин.

Към пожеланията за здраве и успехи на новия пост се присъедини и генерал-лейтенант Любчо Тодоров – командващ на Съвместното командване на силите, след което добави: „Ние всички сме зад Вас и с Вас, господин генерал-лейтенант Боцев”.

На церемонията присъстваха членовете на комисията по сдаване и приемане на длъжността и личният състав от Щаба на Сухопътните войски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама