Реформаторският блок в Разград се оттегля от плакатната война

14:51, 09 мар 17 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напредналата вече предизборна кампания в област Разград се изразява най-вече в плакатна война. Това заяви днес на пресконференция водачът на листата на коалиция Реформаторски блок – Глас народен Теодор Ролев. Той посочи, че не само в областния център, но и във всички останали населени места в региона дърветата по пътя, уличните стълбове и електрически табла са облепени отгоре до долу с плакати на политически сили. По думите му няма нищо лошо в това, но ако се спазват законовите изисквания за поставянето им на определените за това места. Според него обаче част от партиите и коалициите „се превъзбуждат до такава степен, че по нецивилизован и нечовешки начин маркират всичко”. Това по думите му прави лошо впечатление не само на тях, но и на гражданите. „Изборите ще минат, доста от хората, които сега разпалено ни обещават и ни убеждават да гласуваме за тях ще си отидат там, откъдето са дошли, а ние ще си останем тука с боклуците и разветите от вятъра хартийки”, коментира Ролев.

Той бе категоричен, че всички кандидат-депутати от листата на Реформаторски блок – Глас народен в Разград са против това „вандалско поведение”. Затова са взели решение и декларират, че коалицията се оттегля от плакатната битка.

Снимка: Topnovini.bg

Като собственик на печатница Ролев изчислил, че за да победи в плакатната война в област Разград, са му необходими 50 000 плаката.Хартията за отпечатването на политически и предизборни агитационни материали на коалицията обаче е използвана за отпечатването на общо 13 000 тетрадки. Помагалата ще бъдат дарени на деца от социалнослаби семейства от всички училища в област Разград. Това по думите на Ролев ще стане чрез Регионалното управление по образованието, откъдето вече има принципно съгласие. Схемата за това кои деца ще получат даренията и по какъв начин ще бъде уточнена по-късно, каза той. Ролев уточни ще бъде подготвен договор за дарение, а тетрадките ще бъдат раздадени след изборите.

Смятаме, че по този начин всъщност изпълняваме основната цел, заради която се занимаваме в политиката – а именно да бъдем полезни на хората в област Разград, коментира Теодор Ролев.

Евгения Керчева заяви, че зад тази благородна кауза са застанали всички кандидат-депутати от листата на Реформаторския блок. „Нашата кампания е почтена, искаме да се случват само хубави неща и затова поехме тази стъпка”, коментира тя.

Водачът на листата на Реформаторския блок Теодор Ролев отбеляза, че продължават кампанията си със срещи лице в лице с хората, от врата на врата. „Ние сме достатъчно познати, всички са хора с кариера, познати и уважавани в обществото  и ще се опитаме да убедим хората да ни подкрепят”, допълни той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама