Френско-швейцарска компания изяви желание да осигури цимента за стената по границата между САЩ и Мексико

14:45, 09 мар 17 / Свят 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френско-швейцарската компания LafargeHolcim („ЛафаржХолсим”) е готова да продаде цимент за издигането на стената по границата на САЩ с Мексико, съобщи изпълнителният й директор, предаде БГНЕС.

„Готови сме да осигурим материали за всякакви инфраструктурни проекти в САЩ”, заяви Ерик Олсен.

„Ние сме лидер в производството на цимент и снабдяваме всичките си клиенти”, посочи изпълнителният директор, добавяйки, че LafargeHolcim е готова да подкрепи строителството и развитието на САЩ.

Олсен изтъкна, че LafargeHolcim не е политически субект затова не се притеснява за репутацията си, ако подпомогне издигането на оспорваната стена.

Френският външен министър Жан Марк Еро призова компанията „да помисли внимателно” преди да се заеме с доставки за граничната стена между САЩ и Мексико, като настоя, че LafargeHolcim трябва да прояви чувство за социална отговорност и отговорност към околната среда.

За разлика от LafargeHolcim, ирландският производител на строителни материали CRH, който също присъства на американския пазар, вече обяви, че няма да доставя цимент за стената.

Френско-швейцарската компания има производствени обекти и дейност в щатите Ню Мексико, Тексас и Аризона, които граничат с Мексико.

LafargeHolcim построи и два нови завода в Мариленд и Оклахома и отвори нови съоръжения в в Ню Йорк и Мисури в очакване на възстановяването американския строителен сектор.

Всичко това може да е от полза в конкуренцията с мексиканския производител на цимент Cemex. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама