Екоинспекцията също погнала търговците на цветя в Русе на 8 март

14:33, 09 мар 17 25 358 Шрифт:
Автор:

9 букетчета със синчец, снежно кокиче и пролетна циклама са конфискувани при проверка на 8 март на експерти на РИОСВ – Русе. Двама нарушители са продавали ранно цъфтящите видове в района на Централните градски хали, съобщиха днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Посочените видове са включени в приложенията на Закона за биологичното разнообразие, който категорично забранява да се берат от естествените им находища. За подобни нарушения Законът предвижда глоба от 100 до 5000 лв. за физически и от 500 до 10 000 лв. – за юридически лица, напомнят по този повод от екоинспекцията.

Проверките за търговия с ранно цъфтящи видове растения започнаха от началото на март и ще продължат до средата на месеца. Планирани са проверки на естествените находища на пролетна циклама в землищата на община Тутракан и Разград.
Припомняме, че по време на празника засиленият контрол от страна НАП също даде резултат, като данъчните затвориха 4 обекта за търговия с цветя, заради неотчетени обороти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама