"Брайтбарт": И в България се надига недоволство срещу Сорос и „Отворено общество”

14:23, 09 мар 17 / Свят 25 202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отрицателното отношение срещу глобалната мрежа на Джордж Сорос нараства и в редица европейски държави като България, Румъния, Полша и Словакия, съобщи информационният сайт "Брайтбарт, позовавайки се на "Политико", предаде БГНЕС.

Стивън Банън, който е постоянен член на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ и бивш двигател на крайнодесния сайт "Брайтбарт", е и главен стратег на Тръмп.

Разследване на "Брайтбарт" за дейността на глобалната мрежа, водена от Джордж Сорос, доведе до засилване на негативната атмосфера, с която се сблъсква милиардерът в Европа, констатира в. "Политико". Изданието съобщава, че предстоящото минимизиране от страна на Унгария на влиянието на Фондация "Отворено общество" на Сорос и на други финансирани от чужбина неправителствени организации (НПО) "привидно е предизвикано от победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ и възхода на десницата във Вашингтон". "Политико" съобщи, че "Брайтбарт" отдавна се е прицелила в Сорос, обвинявайки го в опитите му за премахване на границите в Европа, задълбочаване на мигрантската криза и финансиране на противниците на Тръмп. Усилията на привържениците на Тръмп вече дават резултати, констатира изданието: две писма, едното подписано от сенатора републиканец Майк Лий, другото от шестима от камарата на представителите, бяха изпратени до американското посолство в Македония в средата на януари, отправяйки запитвания за финансирани от САЩ проекти на "Отворено общество" в Македония.

На фона на събитията, свързани със ставащото в Македония и действията на Будапеща срещу "Отворено общество", от "Брайтбарт" допълват, че и в редица други европейски държави като България, Румъния, Полша и Словакия нарастват отрицателното мнение към глобалната мрежа на Сорос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама