Пациенти организираха събирането на подписи в защита на русенската болница

13:58, 09 мар 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пациенти направиха подписка, с която излизат в защита и подкрепа на Университетската болница в Русе и нейния директор д-р Иван Стоянов, предаде БГНЕС.

Хората са провокирани от кампанията срещу лечебното заведение, която върви от известно време в публичното пространство. Последната капка бе протестът на 50-ина души в понеделник вечерта, които обвиниха лекарите в лошо отношение към пациентите, лекарски грешки, довели до фатален край, и поискаха оставката на ръководството. След като и БЛС-Русе се включи в атаката, лекарите от УМБАЛ написаха отворено писмо в подкрепа на д-р Иван Стоянов. До момента подписи са сложили над 380 медици и болничен персонал. Включват се и студенти от факултета „Обществено здраве“ в Русенския университет, които са на стаж в болницата.

От своя страна пациентите също са поискали да дадат своята подкрепа, което е довело до създаването на втора подписка, само за гражданите. Медицинската сестра Лидия Дочева, която работи на регистратурата, споделя, че непрекъснато звънят хора от различни градове с въпроса къде могат да изразят своята благодарност към лекарите, които са спасили живота им или са помогнали на техни близки. „Какво да кажеш на хората –нито ги призоваваме, нито питаме. Коментират, говорят и искат да се подпишат и подкрепят болницата и директора“, казва тя.

Милена Георгиева е лежащо болна в едно от отделенията, но е слязла до партера, за да се подпише. „Доволна съм от адекватното лечение, от обслужването на персонала, на лекари, на сестри, на санитари. Достатъчно са компетентни, и болницата ни е на ниво. Обвиненията към тях не са верни“, споделя жената.

От болницата са благодарни за подкрепата, която идва от пациентите. „Това е много важно особено за лекарския екип и медицинския персонал, които 24 часа в денонощието, всяка една минута, спасяват човешки живот и се грижат за тези хора и пациенти. Те имат нужда от тази подкрепа, а не само от негативния натиск, който идва отвън и който ние няма да коментираме“, заяви пиарът на болницата Стела Кръстева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама