Осъдиха бургазлия за купуване на гласове

12:52, 09 мар 17 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, е наложено на Станислав Петров от гр. Бургас, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с държавното обвинение за това, че от началото на месец октомври 2015 г. до 23-о число на същия месец в магазин за хранителни стоки на ул. „Химик“ в квартал „Долно Езерово“ дал на други лица пари и организирал даването на пари на хора с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за общински съветници в Бургас в полза на определен кандидат от листа на политическа партия.

В 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Петров. Минималната сума, давана на един човек, е 40 лв., а максималната – 120 лв., като човекът, получил сумата, е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души. Общо дадените от Петров пари са в размер на 1084 лв.

На Петров е наложена и „глоба“ в размер на 9000 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама