Шефът на регулатора спира с изявленията до изборите

12:44, 09 мар 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на КЕВР Иван Иванов няма да прави изявления до изборите. Това заяви той пред медиите след днешното заседание на регулатора. 

Повод за мълчанието му са опасения, че решенията на държавната комисия могат да бъдат използвани от политическите партии. 

"Всяко изявление, направено от председателя на КЕВР, може да бъде тълкувано неправилно, може да му се придават и политически аспекти. По тази причина, както и да защитя авторитета на комисията, до провеждането на изборите няма да бъдат правени никакви публични изявления от председателя й", заяви той. 

Изявлението на Иван Иванов се случва ден, след като стана публично известен протоколът от закритото заседание на регулатора за бизнес плана на Софийска вода и искането от нея поскъпване на водата за софиянци. 

От него се разбра, че водата в София най-вероятно ще поскъпне с исканите от концесионера 18%, защото единствено шефът на комисията Иван Иванов е настоявал да се преработи бизнес планът на дружеството. Колегите му не са били съгласни документът да бъде върнат за преработка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама