Разкриха 22-годишен "кабелен техник", извършил кражби в Русе

12:20, 09 мар 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаи в Русе разкриха извършител на кражби. Младият мъж се е представял за "кабелен техник". На 6 март на входната врата на апартамент на първи етаж, в Русе, на ул. Страхил Войвода, позвънил непознат мъж, който се представил за кабелен техник и поискал да влезе в апартамента, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

81-годишната жена го пуснала в дома си. Мъжът отишъл първо до едната от терасите, след това до другата, преминавайки през стаите на жилището, включително през хола и спалнята. Когато си отишъл жената установила, че й е извършена кражба на портмоне със сумата от 200 лв в него, както и сумата от 18 лв от друго портмоне, също и мобилен телефон марка "Nokia 100".  

Сигналът е документиран от полицията, в Първо РУ е образувано досъдебно производство и е започнало разследване, както и издирване на извършителя по даденото от жената описание. В хода на проведените оперативно- издирвателни мероприятия служителите на криминална полиция при Първо РУ в Русе са установили, че извършител на престъплението е 22-годишният Г.И. от Русе, известен на правораздавателните органи.

При провежданото разследване криминалистите са изяснили още, че въпросният млад мъж е автор и на друго криминално деяние, извършено по същата схема. 

На 1 март, около 12:30 часа, неизвестен позвънил на входната врата на апартамент на ул. Петър Берон в Русе и представяйки се за техник към кабелна телевизия влязъл в дома на възрастен мъж. Вътре, използвайки невниманието на стопанина, отнел портмоне със сумата от 120 лв. Този случай също е документиран в Първо РУ и по него се води преписка.

Работата по случаите продължава, продължава изясняването на съпричастността на лицето и към други подобни деяния. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама