Отборни срещи по борба започват в Сливен

12:16, 09 мар 17 / Спорт 25 573 Шрифт:
Автор:

Шест отбора ще участват в плейофите от Отборните срещи по борба за кадети в Сливен.Надпреварата е утре, 10 март, и ще се проведе в спортна зала „Васил Левски”. На два тепиха ще се състезават най-добрите от страната в свободния стил, обяви за Topnovini.bg главният секретар на БФ по борба Рахмат Сукра.

Тимовете, които преминаха успешно през преминали през предварителните пресявки са "Локомотив", Г. Оряховица;  "Юнак-Локомотив", Русе;  "Илия Павлов", В. Търново;  "Димитровград", Димитровград;  "Черноморец-св.борба", Бургас и  АСК "Сливен", Сливен.

Отборните срещи са един ден, ще започнат от 10.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Надпреварата е под егидата на кмета Стефан Радев, обявиха домакините.
От турнира отпадат два тима, а първите четири продължават за следващия етап от борбите.

„Отборният турнир се провежда във връзка с развитието на българската борба. Състезанието е за кадети, като това е възрастовата група, която най-много ни интересува като федерация. Това са състезателите, които ще представят страната ни  през 2024 година на Олимпийските игри. Това е потенциала, който подготвяме за престижните форуми. Почти всички най-добри кадети в България ще присъстват на това състезание”, каза още главният секретар на БФБ.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба , Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама