София обяви конкурс за превръщане на Топлоцентралата на НДК в арт център

12:03, 09 мар 17 25 510 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столична община даде ход на идеята си за превръщане на Топлоцентралата на НДК в Център за изкуства и култура, като обяви конкурс за обемно-пространствена концепция и идеен проект за реконструкция и преустройство на съществуващата сграда. Това показа проверка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки.

Очаква се проектите да предложат решения за преустройство, като се съобразят с особеностите на сградата и с околната градска и паркова среда. 

Топлоцентралата се намира зад изкуствени хълмове в парка зад Музея за земята и хората в София. Затова от авторите на проектите се иска да помислят как сградата да бъде достъпна и видима предвид факта, че е скрита от скрита от околната среда с три изкуствени хълма и има нужда от визуална идентификация.

Идейният проект, който бъде класиран на първо място, ще получи парична награда от 15 000 лева. Второто място носи награда от 10 000 лева на автора й, а третото - 5 000 лева.

Наградният фонд се изплаща на класираните на първите три места участници не по-късно от 30 дни след приключване на журирането на конкурса и след влизане в сила на решението на възложителя за класиране на участниците. В посочения размер на наградите не е включен ДДС.

Идейни проекти се събират до  12 май 2017 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама