Да не се допуска агитация в държавни и общински институции, призова областният управител на Добрич

10:48, 09 мар 17 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Детелина Николова проведе работна с членовете на Районната избирателна комисия, представители на ОД на МВР и "Информационно обслужване" АД. Целта бе взаимната информираност и заостряне на вниманието върху ангажиментите на всички участници в хода на процеса по подготовката и провеждането на вота.
Детелина Николова призова да се следи забраната за недопускане на предизборна агитация в държавни, общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала. Областният управител визира пред участниците необходимостта от съблюдаване спазването на всички законови норми и задължения в предизборния процес и в самия изборен ден.


Относно обучението на редовните и резервни членове на секционните избирателни комисии, Детелина Николова коментира важността за ефективно провеждане на обучение и за необходимостта от подкрепата на политическите партии за осигуряване на излъчените от тях представители в СИК-овете. С оглед на необходимостта в рамките на 48 часа да бъдат приети, обработени и предадени на ЦИК данните от изборния ден, тя обърна внимание на стриктната и добра организация на работа.

Главен комисар Николай Спасов - директор на ОД на МВР Добрич, докладва, съобщи, че до 13 март ще бъдат извършени проверки на всички помещения по общини, в които ще се съхраняват изборни материали и книжа и ще тече изборен процес на 26 март относно годността им, техническата им и физическа охрана. Във всяко районно управление на полицията на територията на областта е осигурена възможност да се получават по електронен път и на хартиен носител сигнали за нередности в хода на процеса и предавани на прокуратурата. Спасов докладва за проведени обучения на служителите и подсигуряване на процеса с достатъчен брой полицаи, служители с полицейски правомощия и привлечени допълнителни сили. Организирани са мобилни групи, които ще съблюдават за спазване на обществения ред и закона в изборния процес на територията на цялата област, както и, че е създадена добра организация за денонощна работа на РИК при приемането и обработването на изборните данни след приключване на процеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама