Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино: Отличието „Достоен българин“ не е за мен, а за българския народ

10:37, 09 мар 17 25 456 Шрифт:
Автор:

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил и Стефан Стефанов получиха грамоти и плакет „ Достоен българин" 2017“ на церемония в столицата. Инициативата е на в. „24 часа“.

Отличието бе връчено на кмета заради това, че след мощната експлоция на влакова цистерна в селото на 10 декември м.г. беше неотлъчно до хората. И помагаше на съселяните си в трудния момент.

„В личен план няма съм удовлетворен от наградата. Приемам я от името на целия ми екип и целия български народ, който беше съпричастен към трагедията в Хитрино. И с каквото можа помогна. Хората се обединиха без значение на етнос, религия и регион“, заяви за Topnovini.bg Нуридин Исмаил.

Инцидентът ме убеди, че добрите хора са повече от лошите. И това беше показано на обществото, отбеляза той.

Извлякохме си поуки от трагедията, каза Исмаил.Поуки трябва да си вземат и хората, които носят отговорност към обществото. „Нека човешките грешки занапред да бъдат по-малко. При нас една човешка грешка доведе до бедствие“, каза още кметът.

Той съобщи, че по възстановяването на жп линията се работи активно. Явно вече са осигурени необходимите средства.

Получавайки отличието „Достоен българин“ няма как човек да не се развълнува. Стопля му се душата, каза Стефан Стефанов. Той вече е известен в селото като Спасителят, тъй като е изваждал трупове от руините и изваждал останалите живи.

„Наградените бяха обикновени хора като мен . Беше вълнуващо, когато премиерът награди родителите на дете, загубило битката с коварна болест и дарили парите за лечението му на други болни деца. Не можах да сдържа сълзите си.“, сподели още Стефанов.

По думите му мрачният спомен от трагедията е още жив.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама