Представят най- новата книга на Дора Янева- Медникарова „Сълза в пустинята“ в Русе

10:09, 09 мар 17 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пътуване към себе си: „Творческа вечер на поeтесата и преводачка Дора Янева- Медникарова, посветена на 70 години от нейното рождение и 95 години от рождението на актьора Андрей Медникаров е организирана в Русе. Събитието днес, 9 март, е в РБ „Любен Каравелов“ с начало в 17.30 часа.

Водещ ще бъде литературният критик и преводач Огнян Стамболиев. Слово за актьора Андрей Медникаров ще изнесе театроведът Крум Гергицов.

По време на вечерта ще бъде представена най- новата книга на Дора Янева- Медникарова „Сълза в пустинята“, съобщават още от РБ "Любен Каравелов". В творческата вечер ще участват пианистката Анастасия Медникарова и актрисата Павлина Кирилова.

Посетителите ще могат да разгледат документална изложба с книги и материали за живота и творческата дейност на русенската поетеса и преводачка Дора Янева- Медникарова и нейния съпруг - актьорът Андрей Медникаров.

Съорганизатори са Дружество на преводачите и Дружество на писателите в Русе, Дружество 1940 - Русе към Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама