Плевенският театър представя "Ах, този змей" за най-малките зрители

09:15, 09 мар 17 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постановката „Ах, този змей“ от Ива Пержинова е спектакълът, с който трупата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен ще зарадва своите най-малки зрители тази вечер. Режисьор е Милена Мавродинова, сценографията е на Валентина Германова, а участие вземат Дориана Гълъбова, Ива Николова, Цветелина Кирилова и Емил Николов. Премиерата ще бъде от 18 часа в камерната зала на театъра.

Много, много отдавна, в едно далечно царство живеела стара и много изморена магьосница. Нейната съкровена мечта била да се оттегли в заслужена почивка, но имало един проблем, който помрачавал дните и. Този проблем бил единственият й син – двуглавият змей Хабанек. Защо ли? Защото любимото и чедо не било истински змей. И вместо като един истински змей да яде принцеси нейният син по цял ден хрупал моркови.

Дали змеят Хабанек ще се превърне в истински змей, дали ще се престраши да изяде принцеса Каролинка и как кралят и кралицата на царството ще защитят милата и добра принцеса ще стане ясно в "Ах, този змей".

Изводът е, че не винаги външният ни вид отговаря на истинската ни природа и не винаги стремежът да променим някого е най-доброто решение. Когато приемаме другите такива каквито са и откриваме тяхната душевна красота, тогава всички сме щастливи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама