Мексикански шеф-готвач приготви най-скъпото тако в света

04:10, 09 мар 17 / Любопитно 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шеф-готвач Хуан Лисерио Алкала използва именно тях, за да създаде най-скъпото тако в света. То се предлага за главозамайващите 25 000 долара в луксозния курорт "Гранд Велас Лос Кабос Ризорт" в Долна Калифорния. Уви, все още никой не е решил да опита вкуса на 25 хил. долара.

"Хората са развълнувани и малко изненадани как можеш да изядеш тако за 25 000 долара при положение, че можеш да си го купиш на улицата за един", казва Алкала за АФП.

За да отговаря на цената си тортила-питката е оваляна в 24-каратови ядивни златни пластини и е напълнена с най-скъпото говеждо в света от японската област Кобе, скариди, хайвер "Алмас" от иранска белуга и пълнено с черни трюфели сирене "Бри". Салца сосът пък е от мексиканските люти чушки "Морита" и кафе от цибитка - изключително скъп сорт кафе (между 700 и 1500 долара на килограм), който се прави от ферментиралите фекалии азиатската палмова цибетка, която е била нахранена с узрелите черешки на кафееното дърво.

И ако на клиентите не се свидят 25 000 долара за сандвич, то шеф-готвачът предлага и подходящо питие към него - бутилка текила "Пашън Ацтека" за 150 000 долара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама