В САЩ задържаха 13 участнички, протестиращи в защита на правата на жените

03:02, 09 мар 17 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повод за протестното шествие бе липсата на пълно равноправие между половете в САЩ. Аналогични акции се проведоха и в много други американски градове, включително и в столицата Вашингтон.

Неслучайно демонстрацията се проведе пред сградата, носеща името на Тръмп. По време на предизборната си кампания, настоящият американски президент беше обект на жестока критика заради обидното, сексистко и вулгарно поведение към жените, което постоянно демонстрираше. През октомври ситуацията ескалира, когато „Вашингтон поуст” публикува скандален видеозапис на Тръмп от 2005 година, в който милиардерът обсъжда жените с унизителен тон.

Триминутното видео представлява диалог между републиканеца и водещия Били Буш на път към снимачната площадка на сапунената опера „Дните на нашия живот”. По време на разговора Тръмп разкрива с гордост как безсрамно е съблазнявал и опипвал омъжена жена само седем месеца след сключването на брака си с настоящата си съпруга Мелания.

Изказването му - „Когато си звезда, те (жените) ще ти позволят да го направиш (да ги целуваш, сграбчваш за срамните части). Всичко ти е позволено… Можеш да правиш, каквото си поискаш” стана причина дори членовете на собствената му партия да се обърнат срещу него и да поискат оттеглянето му от президентската надпревара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама