Награждават победителите във фотоконкурс "Аз снимам природата"

09:30, 20 апр 18 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Деня на Земята РИОСВ-Хасково проведе за осма поредна година Регионален ученически фотоконкурс на тема „Аз снимам природата“. Тази година в него се включиха 100 ученика със 175 творби. 

Официалното връчване на грамотите и наградите ще се проведе от 14,30 ч. в залата на инспекцията на ул. „Добруджа“ 14. На церемонията ще бъде показана презентация с всички участващи в конкурса фотографии и техните послания за опазване на планетата. 

От 17,30 ч. в залата на Младежки център - Хасково ще се проведе екопразник-състезание „Земята - наша къщурка зелена“ с участието на деца от подготвителните групи на ДГ „Звънче“, съвместна образователна инициатива с  екоинспекцията. 

От 10 до 20 април Община Кърджали организира традиционните Дни на Земята, с поредица от инициативи по почистване и озеленяване на терени, изложби, състезания, конференция и концерт. В много училища и детски градини в региона се провеждат различни екоинициативи, насочени към опазване на местната природата.

РИОСВ-Хасково кани всички училища, детски градини, екоклубове, общини и природолюбители от Хасково, Кърджали и региона да се включат с подходящи инициативи в отбелязването на Деня на Земята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама