Контрабандист на цигари опита да прегази полицай

11:38, 16 яну 18 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да осуети проверката. Екшънът се е разиграл на моста на пътния възел Харманли-Симеоновград в понеделник, когато е задържано голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво, съобщиха от полицията.

Криминалисти от Харманли и Хасково са иззели стоката след гонка на камион.

На 15 януари на пътя от Пловдив към Свиленград полицаите спират за проверка товарен автомобил, управляван от 43-годишен свиленградчанин. Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят за проверка.

В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката. Полицаят произвежда
2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му. Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград.

На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки.

В хода на разследването по горещи следи е установена и
съпричастността на още един свиленградчанин - на 40 години, в чиито имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева.

Мъжете са задържани до 24 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама