Човек на Миглена Тянкова поиска властта в Районен съд Хасково

06:54, 20 юни 17 25 2886 Шрифт:
Автор:

Само една кандидатура за шефското място в Районен съд Хасково постъпи до 17 часа вчера, когато изтече срокът за подаване на документи. Пламен Георгиев, който минава за доверен човек на председателя на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, е подал заявление, че иска да бъде председател на най-големия районен съд в Хасковска област.

За някои изненадващо, за други не толкова, но настоящия председател на РС Хасково Мария Ангелова е отказала да се бори за втори мандат. В разговор с репортер на Topnovini.bg, тя каза, че изцяло заради лични мотиви не се включва в надпреварата. Ангелова категорично отрече да се е отказала от състезанието след разговор със съдия № 1 в региона.

Според информация от наши източници, среща между Мария Ангелова и Миглена Тянкова по въпроса е имало. Миглена Тянкова е разговаряла и с претендента Пламен Георгиев.

Ситуацията, създадена в Районен съд Хасково потвърждава изцяло предварителната и кулоарна информация, че за началническия пост ще има само една кандидатура - тази на Пламен Георгиев.

Иван Маринов (в средата)

И в Районен съд Димитровград няма заплетена ситуация. Там за втори мандат ще се бори настоящия административен ръководител Иван Маринов. Той също минава за човек на Миглена Тянкова, която на 16-ти май взе втори управленски мандат в ХОС след като никой друг не подаде документи и тя остана само в надпреварата.

Дата за изслушването във Висшия съдебен съвет на Пламен Георгиев и Иван Маринов няма. Неофициално се коментира, че кадровиците на съдебната власт няма да бъдат лесно убедени за мандатите в Хасково и Димитровград.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама