Пълни отличнички в Хасково: Ще учим в България и ще останем тук

11:54, 08 юни 17 25 797 Шрифт:
Автор:

Деница Ченголова и Елис Кушку са зрелостнички от Хасково, които са изкарали пълни шестици на двете задължителин матури. Възпитаничките на езиковата гимназия „Асен Златаров” казват, че не се затруднили да пишат за „Албена” на Йовков. И двете обясняват, че се пише по-лесно за поезия отколкото за проза, но изпитната тема не ги е затруднила. Двете момичета не са ходили на частни уроци, достатъчно им била подготовката от училище.

И Елис, и Деница останали изненадани, че и на двете матури имат пълни шестици. Освен по български език и литература, двете момичета се явили на препитване по английски език.

Сега двете приятелки учат усърдно за кандидат-студентски изпити. Искат да учат медицина и задължително да е в България. „Смятаме, че образованието в България е на добро ниво и няма защо да се ходи в чужбина”, убедени са момичетата, които само след броени дни ще вземат своите дипломи за средно образование. Те вече са се явили на предварителни изпити по биология и химия. Получили са оценки над 5.50, но ще се явят и на редовната сесия, защото смятат, че могат още да завишат резултатите си. 

Категорични са, че ще останат да работят в България, макар и все още да нямат категорично решение, в кои точно специалности в медицината да искат да се реализират. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама