В хасковския театър играят благотворително за 15-годишно дете

12:06, 19 май 17 / Култура 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

36 000 долара са необходими за лечението на Вили, която страда от генетично заболяване

„Да убиеш великан” е спектакъл, който ще бъде игран тази вечер на хасковска сцена, а цената от билетите ще отиде за хасковлийче, което има нужда от лечение. От хасковския театър съобщиха, че стойността на спектакъла е 3000лв.

Вили е на 15 години. Когато е на 12 години и поставят диагноза Атаксия на Фридрайх. Болестта е рядка и агресивна. Атаксия на Фридрайх е генетично заболяване, което се причинява от дегенерация на нервни структури в гръбначния мозък, както и тези, които контролират движението на мускулите на горните и долните крайници.

Поради заболяването си Вили не може да се придвижва самостоятелно. Самото заболяване при нея дори прогресира. Лошото е, че освен краката са засегнати и ръцете, така че момичето и ръцете си не може да използва пълноценно.

След използване на всички медицински възможности в България, които не са донесли желания резултат за Вили, семейството й се обръща към турската болница в Истанбул, откъдето прозира надеждата, че след провеждане на предложеното лечение там ще бъдат възстановени двигателните способности на младото момиче и то отново ще стъпи на краката си и ще използва ръцете си да пише и да рисува, както преди.

Родителите на момичето са силно убедени за успеха от предстоящото лечение, имайки предвид изключителните резултати само от първата терапия на момче със същото заболяване от България, провело лечението си в същата болница в Истанбул. След първата терапия момчето, започнало да се придвижва „по-уверено и самостоятелно”.

Необходимата сума е 36 000 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама