Фирми искат да строят пречиствателни станции в Хасково заради урана

20:11, 26 апр 17 25 474 Шрифт:
Автор:

„Дългосрочното решение на проблема с качеството на водата в Хасково, е изграждането на пречиствателна станция за питейни води, а краткосрочното решение е въвеждането в експлоатация на ПС „Узунджово 1“, която е спряна преди години заради технически проблем“. Това заяви пред журналисти областният управител на Хасково Минко Ангелов. По думите му мярката ще доведе до това, че областният град няма да премине на воден режим.

Изказването на губернатора провокира хасковския депутат от ГЕРБ Делян Добрев да се изкаже по темата. „Предложенията на областния управител за изграждане на пречиствателна станция и за пускане на помпената станция в Узунджово са предложения за това как да не се реши проблемът с водата. Минко Ангелов разбира от водоснабдяване толкова, колкото разбирам и аз“, казва народният представител. Неговата позиция бе разпространена в писмено съобщение от ГЕРБ Хасково.

Минко Ангелов заяви още, че вече имало фирми, които предлагат да строят пречиствателни станции в Хасково заради кризата с урана. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама