Връчиха плакет на Румен Радев в Хасково

11:24, 21 апр 17 25 639 Шрифт:
Автор:

Юбилеен плакет получи президента Румен Радев в Хасково от ръководството на Природо математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин”. Държавният глава е в Хасково по повод тържествата на школото, което днес навърши 45 години от създаването си. Румен Радев в възпитаник на гимназията. Завършил е със златен медал и пълно отличие през 1982 г. Преди церемонията президентът се срещна със свои съученици от 11 „в” и свои учители. В словото си той благодари на педагозите си, защото целия випуск бил научен от тях да мислят и да бъдат реалисти.

„Попаднах в академията на Военновъздушните сили на САЩ. Беше адски трудно. Там нямаше конспекти и наизустяване. Трябваше да се решават проблеми казуси. В голямата конкуренция бях сред първите. Това стана защото тук в гимназията бяхме поставени в същата среда. Човек осъзнава по-късно през годините какво е научил в гимназията”, каза той и се обърна към сегашните ученици: „Ако вие тук се научите да решавате задачите, ще можете да решавате и задачите на живота”.

Снимка: Topnovini.bg

Румен Радев се обърна и към младите хора, които са извън България и ги призова да се върнат в Родината, да я обичат и да следват мечтите си. Предстои Румен Радев да се срещне с Областния управител на Хасково и кметът на града, а след това да направи изявление за политическата обстанопвка в страната.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама