Лидия Чорбанова: Ще настояваме за възстановяването на Митница Свиленград като самостоятелно звено

17:52, 23 мар 17 / Политика 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Коалиция „АБВ- Движение 21” Лидия Чорбанова и кандидатите за народни представители Добри Тодев, Галина Атанасова и Маргарит Камбуров се срещнаха и разговаряха с жители на Свиленград.

Основните проблеми, които всекидневно поставят хората от региона са високите нива на безработица, натиска, който се оказва върху бизнеса от политическия елит и деленето на фирмите от региона на „наши и ваши“, на такива ползващи се с облаги и на такива, които се водят към умишлен фалит.

Много тревожни са тенденциите към все по-ограничения  достъп на гражданите до здравеопазване и трудностите, които изпитват земеделските производители да продължават да съществуват, споделиха присъствалите на срещата.

 

Затварянето на митницата в Свиленград е проблем, който се постави с особена острота в граничната община.  „Ние ще настояваме за възстановяването на Митница Свиленград като самостоятелно звено. Аргументът ни за това е, че при самостоятелната работа на Свиленградското митническо звено отново, се очаква повишение на стокооборотите, както и разкриването на нови работни места, категорични са от Коалиция „АБВ- Движение 21”,” каза Лидия Чорбанова.

От Коалиция „АБВ – Движение 21“ изваждат пред скоба всички въпроси, свързани с подобряването на социалната среда и живота на хората. „За целта обаче е необходимо да бъде възстановена справедливостта в държавата”, заяви адвокат Маргарит Камбуров. „Възстановяването на справедливостта минава през радикална съдебна реформа, която ще бъде гарант и за бизнеса, и за гражданите. Гарант за това, че няма да се затварят митници, само защото не успяваме да ги контролираме, и няма да се преструктурира земеделие в полза на едва 5% от земеделските производители в страната.

Именно в тази посока представителите на Коалицията ще внесат предложения и ще инициират законодателни инициативи в 44-то Народно събрание. Инициативи в сферата на съдебната реформа, сигурността, социалната политика и здравеопазването, земеделието и предприемачеството. Така в следващото Народно събрание Коалиция „АБВ – Движение 21“ ще бъде непреодолим фактор от една страна и движеща сила от друга.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама