„АБВ-Движение 21” иска ревизия на приватизацията в Минерални бани

15:25, 15 мар 17 / Политика 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за народен представител от Коалиция „АБВ- Движение 21” Хасково Лидия Чорбанова се срещна и разговаря с жителите на община Минерални бани. Събралите се хора в стилната българска механа споделиха нелекия си живот в малката подбалканска община, обитавана от смесен етнически тип население.

Снимка: АБВ-Движение 21

Една от болките на местните е , че в годините на т.нар. демокрация е унищожен Националния курорт Хасковски Минерални бани. И вместо лековитата минерална вода да се ползва за рехабилитация на болни от страната и чужбина, както е било навремето, сега на село поливат зарзавата си с нея. „Всички управлявали последните 27 години задружно се погрижиха да съсипят и опоскат до кокал оздравителните бази на нашите минерални извори. Нищо не остана”, сподели  Райко Шишков с Лидия Чорбанова. Почти за без пари станциите са приватизирани  и закрити,а  една от тях – 107 –годишната вила „Орел” си купил дори хасковски екс областен управител. Логично от курорта под родопския връх Аида си тръгнали туристите, нямало и желаещи да инвестират в нови оздравителни бази заради несигурността в подбалканската община. С годините и нашите хора избягаха в по-големия град, в чужбина, останахме старците тук да държим фронта, тъжно разказва Райко Шишков.

Съдействие за пълна ревизия на приватизацията в община Минерални бани поискаха присъстващите на срещата от представителите на Коалиция „АБВ- Движение 21”. Лидия Чорбанова заяви, че имат подкрепата й това да се случи.

„Ще работим за радикална реформа в съдебната система, за да създадем условия за ефективно разследване, обвинение и правораздаване. Без тях значителна част от бюджетните и европейските средства влизат в ръцете на мафиотски структури и служат за укрепване на задкулисните връзки и зависимости в политиката, правосъдието и медиите”, каза още водачката на листата на Коалиция „АБВ- Движение 21” –Хасково.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама