Мигранти в България щурмуват Гърция

06:45, 04 мар 17 25 415 Шрифт:
Автор:

Нова тенденция се очерта около нелегалните чужденци от Афганистан, Сирия, Ирак. Имигрантите, които вече са получили документи в България предпочитат да напуснат страната ни и да отидат в Гърция. Това показва статистика направена от интернет страницата на Районен съд Свиленград.

В рамките само на седмица, в съдилището са били разгледани 6 дела от подобен характер. От публикуваните съдебни актове е видно, че бежанците правят опит да напуснат България нелегално и също така незаконно да влязат в Гърция. Досега винаги чужденците са заявявали и пред журналисти, че желанието им е да отидат в Западна Европа. Любопитно е също, че всички са заловени в района на 341-ва и 342-ра гранични пирамиди.

Полицаи разказаха пред Topnovini.bg, че по време на разпита задържаните обяснявали, че в южната ни съседка имало работа и затова предпочитат да отидат там.

Съдът в Свиленград по тези казуси е постановил условни присъди от 6 месеца с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв., показва още справката, която направихме. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама