Над 500 ученици посетиха музея през февруари

07:00, 02 мар 17 25 392 Шрифт:
Автор:

507 ученици посетиха Регионалния исторически музей в Хасково през февруари. 450 от тях са шестокланици от хасковски училища, които присъстваха на "Урок по родолюбие". Иинициативата бе на община Хасково и музея, а урокът бе посветен на живота и делото на Васил Левски.

През миналия месец експозициите бяха разгледани и от ученици от Харманли. Група гиманзистите от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Димитровград също посетиха музея в деня на патронния им празник. Учителите им решиха да разчупят традицията за поднасяне на цветя пред паметника на първия почетен гражданин на Хасково и обичайния празничен концерт, като я допълниха с филм за живота на Златаров. 

Днес в хасковския театър ще бъде прожектиран друг филм от колекцията на музея - "Опълченецът Нешо Брайков" по повод годишнината от освобождението на България от османско владичество.

През февруари общо 803  посетители са разгледали експозициите или са присъствали на мероприятията, организирани от  РИМ. Това е нов рекорд за посещаемост, откакто бе открита залата по "Археология", която е разположена на два етажа. Предишният бе 757 души през септември миналата година. Рекордна е посещаемостта и от ученици за последните няколко години - 507 само през февруари, което със 199 повече от ноември, когато също имаше бум на ученически групи в залите на музея.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама