Пътищата в Хасково проходими, няма затворени участъци

18:51, 06 яну 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички пътища в област Хасково са проходими при зимни условия. Няма наложени ограничения за движение, няма и затворени пътни участъци, съобщават от Областна администрация Хасково. Отменена е  забраната за движение на товарните автомобили. Областният управител на Хасково Станислав Дечев направи поредна инспекция на пътищата в региона днес след обед.

АМ“Марица“ и главните републикански артерии: Хасково – Димитровград- Стара Загора , Хасково- Харманли и Хасково-Кърджали са почистени, продължава работата по тяхната обработка с препарати против замръзване.

Междуселските пътища също са проходими, но при тежки условия. Там шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни. На места духа силен вятър и се образуват навявания.



На терен от сутринта в област Хасково при непрекъснат режим работят 80 автомобила на снегопочистващите фирми. Дежурството им продължава. Няма сигнали за бедстващи хора. Няма регистрирани инциденти.

Във всички населени места в областта има ток и вода. Снабдяването с продукти също е гарантирано. Тази вечер и през нощта температурите ще паднат до минус 15 градуса. На места, главно в Сакар, духа силен вятър. Препоръката на институциите, които отговарят за сигурността на гражданите е да не се предприемат пътувания, да не се стои навън дълго време при минусовите температури.

За утре за област Хасково е обявен жълт код за изключително ниски температури и силен вятър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама