Близък на Георги Иванов се обърка тотално в хасковския съд

14:09, 16 дек 16 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нуршен Малкоч, която бе от кръга на хасковския екскмет и работеше в общинска администрация, се обърка в съдебната зала. Това стана днес на заседанието срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов, който е подсъдим за разрушаването на сградата на бившия затвор.

От показанията й стана ясно, че тя е изготвила докладна записка за лошото състояние на сградата през октомври 2014 г., а случаят касае април 2015 г. Лъсна абсурда, който тя е описала в документа, в който липсва дата. Там тя обяснява, че заради многото паднал сняг, сградата е опасна. През октомври 2014 г обаче сняг нямаше.

Така остана съмнението, че документът е изготвен едва след като се вдигна медиен шум около срутването на сградата на бившия затвор.

При първоначалните си обяснения пред съдия Миглена Тянкова, Нуршен Малкоч говореше убедително и стройно. След като бе дадена възможност на обвинителите да задават въпроси обаче настана объркване и на повечто питания, тя отговаряше с „Не знам, не си спомням”. Малкоч дори се обърка като заяви, че несъществуващата сграда е собственост на Министерството на културата. А в действителност е на Министерството на отбраната, а след това бе прехвърлена на общината. Освен това Малкоч заяви, че не била запозната с документацията от силовото министерство, а на практика те фигурират в преписката, която тя е обработвала.   



Бившият градоначалник Георги Иванов каза, че не се признава за виновен и че към момента няма да дава показания. Това той ще стори след всички свидетели на държавното обвинение.

По делото се явяват 3-ма прокурори. Заседанието започна с гаф. Командированият от Пловдив обвинител Георги Димитров заяви, че не е законосъобразно да се явява на процеса. Заповедта да е в залата е на шефа му Иван Даскалов, апелативен прокурор на Пловдив.



Точно Георги Димитров е прокурорът, който е водил разследването срещу Георги Иванов и той е написал обвинителния акт. До момента Димитров не е задал нито един въпрос към свидетелите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама