Парафираха последните документи за ремонт на училища и градини в Хасково

18:11, 25 окт 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две хасковски училища ще бъдат основно ремонтирани със средства по ОП „ Региони в растеж“. Днес бяха подписани последните документи, с които стартира ремонта на ОУ "Шандор Петьофи" и ОУ " Св.Ив.Рилски". Кметът на община Хасково Добри Беливанов подписа акт 1 и акт 2 с представители на строителните фирми, фирмите за строителен и авторски надзор.

Двете училища заедно с четири ОДЗ, ще бъдат изцяло ремонтирани със средства по ОП "Региони в растеж". Вече е направена предварителната подготовка на строителните площадки от строителите.

Ремонтът на ОУ“ Шандор Петьофи е за 3 599 364 лева. Тръжната цена е с над 733 хиляди лева по-ниска от обявената прогнозна. Ремонтът в ОУ „Иван Рилски“ е за 3 711 455 лева , което е със над 741 580 лева по малко от прогнозната цена, съобщи заместник-кмета Евгени Консулов .

Спестяванията от достигнатите по-ниски цени при търговете за изпълнител на ремонтите в училища и детски градини в Хасково са над 3 милиона лева. Средствата ще бъдат използвани на следващ етап от програмата за финансиране на резервни обекти, съобщават от кметството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама