Подозират умишлен палеж за пожара в Харманлийско

09:24, 23 авг 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът в харманлийските села Остър камък-Иваново-Лешниково все още не е овладян. Налице е активен фронт край Иваново, който въпреки ниските температури през нощта не е стихнал.

"Най-важното е, че спасихме хората и селата-това беше приоритет за кризисния щаб снощи. От рано сутринта сме обходили селата и периметъра на пожара, няма опасност за хората", категоричен е областният управител на Хасково Станислав Дечев.



За съжаление в този район не заваля дъжд. В момента на терен са пожарникари, полиция, военни, горски. Всички екипи, които гасиха огромния пожар в Сакар, сега работят при Остър камък.

Унищожените площи са над 3000 декара. Над 1000 от тях са борови масиви, които са изпепелени. Бедственото положение остава в сила.



Кризисният щаб работи на терен между Остър камък и Иваново. Полицията продължава работата си по установяване на причините за пожара. Има съмнения за умишлени действия, защото в този район няма пасища, а пламъците избухнаха на три различни места почти едновременно, съобщават от Областна администрация Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама