Овладяха пожара в Свиленградско, в Харманлийско опасността отмина

07:37, 22 авг 16 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът, който избухна вчера край свиленградското село Младиново е овладян. Борбата с огнената стихия в Харманлийско обаче продължава. В полунощ от Областна администрация Хасково съобщиха, че опасността за къщите в село Изворово е отминала, не се налага и евакуация на населението. Там пламъците вече са унищожили 50 000 дка гори, храсти, пасища, бадемови насаждения и лозя.

Над 200 човека вече второ денонощие работят на терена на пожара.

Щетите, нанесени от стихията все още не са изчислени. Не са изчислени и разходите, направени от институциите за овладяване на пожара, както и загубите на стопаните.

Разследват се причините за унищожителния пожар. Вече е ясно, че едно от местата, от където тръгна огънят, е фотоволтаичен парк до село Оряхово. Заради вероятно късо съединение там са се запалили сухи треви и стихията се разрастна, обхващайки огромни площи от землището на Оряхово и Изворово.

Друга вероятна причина за избухването на пожара е разчистването на пасища.

В село Младиново огънят унищожи 1000 декара растителност и широколистна гора само за няколко часа. Пожарът вече е овладян. Дежурствата и там продължават.



И за днес в Хасковска област остава в сила червен код за екстремна опасност от пожари, съобщават от Областна администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама